Наш телефон: (0522) 33-65-83

З метою залучення до пропаганди здорового способу життя здобувачів різних вікових категорій, формування в учасників освітнього процесу свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, навчання життєвим навичкам – здатності до адаптації, позитивної поведінки і подоланні труднощів повсякденного життя, створення умов для закріплення знань учнів з питань здорового способу життя, виховання фізично й морально здорової особистості з 25 по 31 січня 2021 року був проведений тиждень БЖ на тему «Здоров′я – дорожче за золото», під час якого педагоги проводили заходи з відповідної тематики, активізували роботу щодо пропаганди здорового способу життя, виховувати у дітей розуміння здоров’я як пріоритетної цінності в житті, створювати позитивну мотивацію у гуртківців до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, формування гігієнічних навичок, формування фізично і морально здорових, сильних, всебічно розвинених учнів, спонукання молоді до активного способу життя.

Така робота ведеться постійно, але під час проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності з відповідною тематикою такій роботі приділяється особлива увага.

В кожній групі кожного гуртка нашого закладу були проведені заходи різноманітні за формою та способом організації.

За час проведення тижня БЖ керівники гуртків проводили для вихованців закладу:

  • бесіди («Шкідливість нікотину, алкоголю та наркотичних речовин», «Скажи палінню і алкоголю Ні»);
  • бесіди з переглядом відеофільмів («14 фактів про здоров′я людини та стимул до здорового способу життя»);
  • виховні години, години спілкування та виховні заняття («Всесвітній День здоров’я», «Здоров'я і шкідливі звички», «За здоровий спосіб життя», «Цікавими стежинами по «країні міцного здоров′я», «Здоровий спосіб життя», «Хочеш бути здоровим Будь ним!», «Твоє здоров′я в твоїх руках», «Здоров'я - найцінніший скарб», «Здоровий спосіб життя. Правила та рекомендації»);
  • вікторини «Молодь обирає здоров′я»;
  • виховні години з елементами тренінгу («Ми за здоровий спосіб життя», «Обираємо здоровий спосіб життя», «Бути здоровим престижно», «Корисні та шкідливі звички»);
  • тренінгові заняття («Психологічне здоров′я людини», «Модель здоров’я»
  • Бесіда-подорож «Правила особистої гігієни».

Також була активізована робота батьківського лекторію та проведені бесіди з батьками щодо формування у дітей мотивації на здоровий спосіб життя, формування гігієнічних навичок, пропаганди спорту, як запоруки здоров’я.

Заходи, які педагогічний колектив провів під час тижня БЖ, пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.