Наш телефон: (0522) 33-65-83

Відповідно до наказу управління освіти Кропивницької міської ради №590/о від 18.10.2021 р. «Про проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності»,  плану роботи  закладу на 2021/2022 навчальний рік та з метою активізації виховної роботи серед вихованців творчих об’єднань з питань збереження їх життя і здоров’я з 01 по 06 листопада 2021 р. був проведений тиждень БЖ на тему «Добрий і злий сірничок», під час якого педагоги проводили заходи з відповідної тематики, активізували роботу щодо популяризація знань Правил безпеки у надзвичайних ситуаціях, дій при виявленні пожежі, дій під час пожежі та навичок надання першої допомоги постраждалим у надзвичайній ситуації, навчання життєвим навичкам – здатність до адаптації, позитивної поведінки і подоланні труднощів повсякденного життя, навчання дітей спілкуванню та вмінню звернутись по допомогу у відповідні органи.

Така робота ведеться постійно, але під час проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності з відповідною тематикою такій роботі приділяється особлива увага.

В кожній групі кожного гуртка нашого закладу були проведені заходи різноманітні за формою та способом організації.

За час проведення тижня БЖ керівники гуртків проводили для вихованців закладу:

  • бесіди («Сірники не іграшка», «Правила протипожежної безпеки. Причини виникнення пожеж», «Як треба поводитись вдома, якщо почалась пожежа», «Причини виникнення пожеж та їх запобігання», «Правила ми знаємо»);
  • бесіди з переглядом відеофільмів («Правила пожежної безпеки», «Як вберегтись від пожежі», «Правила використання вогнегасника»);
  • виховні години та години спілкування («Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати», «Пожежна безпека»);
  • вікторина з елементами бесіди «Вогонь – друг, вогонь - ворог»;
  • конкурси малюнків («При пожежі дзвоніть 101», «Сірничок це небезпечно»);
  • круглий стіл «Правила пожежної безпеки»;
  • виховні заходи («Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна», «Пожежна безпека», «Скажімо наше дружнє «НІ!» усім пожежам на землі»);
  • інтерактивна гра «Полювання на пожежу».

Також була активізована робота батьківського лекторію та проведені бесіди з батьками щодо Правил безпеки у надзвичайних ситуаціях, дій при виявленні пожежі, дій під час пожежі та навичок надання першої допомоги постраждалим у надзвичайній ситуації.

Заходи, які педагогічний колектив провів під час тижня БЖ, пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.

Проведення Тижнів безпеки життєдіяльності можна назвати найбільш ефективною формою роботи в закладі, так як це дозволяє всю роботу зробити безперервною і системною, спрямованою на формування в учнів навчання життєвим навичкам – здатності до адаптації, позитивної поведінки і подоланні труднощів повсякденного життя, навчання дітей спілкуванню та вмінню звернутись по допомогу у відповідні органи, вивчення Правил безпеки у надзвичайних ситуаціях, дій при виявленні пожежі, дій під час пожежі та навичок надання першої допомоги постраждалим у надзвичайній ситуації.

Таким чином, Тиждень безпеки життєдіяльності на тему «Добрий і злий сірничок» дав можливість цілеспрямовано здійснювати процес вивчення правил пожежної безпеки та навичок першої допомоги.