Наш телефон: (0522) 33-65-83

16 березня, на базі КЗ «ЦДЮТ», у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USA/D, проходив практикум на тему «Освіта під час пандемії».

Протягом трьох годин, в онлайн форматі, відбувалися виступи представників системи освіти міста Кропивницького, які озвучили специфіку своєї інноваційної роботи за умов карантинних обмежень.

Насамперед, з вітальним словом до учасників заходу, звернулася Валентина Ільюшкіна – виконавчий директор Кіровоградського РВ АМУ.

Далі мала виступ начальник управління освіти Міської ради міста Кропивницького, модератор практикуму – Лариса Костенко, яка розповіла про новації законодавства в сфері освіти та повідомила яким чином місцева освіта успішно адаптувалася до карантинного періоду.

Після обговорення зазначеної проблематики, почалися презентації окремих напрямів освітньої діяльності, а саме – директор КЗ ЦДЮТ – Євгенія Сілант`єва розповіла про досягнення свого навчального закладу, прокоментувавши змістовне відео; міський парламент дітей представляла його чільниця – Ірина Завражна. Надалі були презентації найкращих хореографічних колективів міста та майстр-клас з пісочної анімації.

Від КЗ «Станція юних техніків» виступав завідувач відділу військово-патріотичного виховання – Павло Чорний, який розповів про творчий онлайн проект «КАЗКОДРОМ» та висвітлив інноваційні підходи до національно-патріотичного виховання учнівської молоді міста. Яскравою ілюстрацією виступу нашого колеги був відеоролик – «Абетка міста Кропивницького», де лунали вірші пана Павла, в авторському виконанні. Представлений фільм – спільна робота творчої групи КЗ СЮТ та КЗ ЦДЮТ. Начальник міського управління освіти – Лариса Костенко – порекомендувала всім педагогам обов’язково використовувати цей творчий доробок для виховання юних патріотів.

Отже, наш сютівський проект «КАЗКОДРОМ», щокроку, набуває свого поширення і ще більшого визнання.

Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID

ПРОГРАМА

практикуму на тему:

«Освіта під час пандемії»

 16 березня 2021 року   м. Кропивницький

13.00 – 13.02      Реєстрація учасників

13.02– 13.05       Вітальне слово. Представлення учасників

Валентина Ільюшкіна, виконавчий директор Кіровоградського РВ АМУ

13.05 – 13.30      Новації законодавства у сфері освіти. Освіта Кропивницького під час пандемії.

Лариса Костенко, модератор заходу

 

13.30 - 13.40       Обговорення

13.40 - 14.00       Презентація КЗ «ЦДЮТ»

                            Євгенія Сілант’єва, директор КЗ ЦДЮТ

 

14.00 – 14.20        Міський парламент дітей міста Кропивницького. «Від ідеї до реалізації». Втілення у життя проектів міського парламенту дітей. Співпраця з установами та громадськими організаціями в умовах пандемії.

                            Голова міського парламенту дітей Завражна І. С.

 

14.20-14.50                   Творчий онлайн проект «Казкодром» КЗ «Станція юних 

                               техніків». Творчі підходи до національно-патріотичного

                               виховання учнівської молоді міста.

                               Керівник гуртка, завідувач сектором національно-  

                               Патріотичного виховання – Чорний П.Г.

 

14.50-15.00                  Обговорення.

 

15.00 – 15.40      Досягнення «Творчого об’єднання зразкових хореографічних колективів управління освіти «Сузір’я зразкових».

Голова ТО Ніжнікова А. О. та керівники зразкових хореографічних колективів

Робота з дитячим танцювальним колективом під час карантину та локдауну.

Художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» Печененко М. В.

15.40 – 15.55      Презентація майстер-класів

Фрагмент занняття гуртка пісочної анімації «Sand art» та демонстрація відеоролику дитячої пісочної анімації переможців мистецького проекту «Відкриваємо нові таланти»

15.55-16.00         Підведення підсумків практикуму