Наш телефон: (0522) 33-65-83

9 жовтня 2019 р. в меморіальному музеї І.К.Карпенка-Карого відбувся патріотичний захід «На цій землі нас не здолати». Він проводився з нагоди й у канун потрійного свята: 14 жовтня, водночас, відзначається День захисника України, День Українського козацтва та християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.
 

Тож працівники літмузею організували комплексне дійство для учнів гімназії-інтернату-школи мистецтв, запросивши на зустріч з одинадцятикласниками завідувача відділом військово-патріотичного виховання КЗ СЮТ, голову міського сектора національно-патріотичного виховання, генерала-майора Українського козацтва, дитячого письменника Павла Чорного, відомого барда, поета, композитора й волонтера Андрія Шульгу, та заступника голови ГО «Народ», громадського активіста, колекціонера українських старожитностей – Олександра Маринкевича.

 

Павло Чорний познайомив присутніх з циклом своїх патріотичних віршів про Вітчизну, Майдан, АТО, Афганістан та зачитав віршоване привітання сьогоденним захисникам Української держави.
Андрій Шульга натхненно виконав патріотичні пісні на слова Павла Чорного («Волонтери») та місцевих поетів.


Володимир Маринкевич презентував колекцію старовинної зброї, поспілкувався з молоддю, та надав можливість усім охочим сфотографуватися з козацькими шаблями.
Учні проявляли велику зацікавленість і отримали позитивні враження від побаченого та почутого.
Подібні заходи є дуже важливим чинником дієвої, творчої співпраці державних освітніх і культурних закладів та представників громадянського суспільства в напрямку належного виховання нової генерації українських патріотів.

Додаткова інформація: http://www.kr-rada.gov.ua/news/na-tsiy-zemli-nas-ne-zdolati-zustrich-patriotiv-kropivnitskogo-u-muzeyi-karpenkakarogo.htm