Наш телефон: (0522) 33-65-83

Через воєнні дії в Україні сьогодні діти позбавлені спокою, вільного неба над головою, а також навчання. Щоб допомогти найменшим українцям емоційно у найважчі хвилини війни та підтримувати патріотичний дух нашої нації виникла необхідність проведення в навчальних закладах додаткових заходів з метою надання дітям елементарних знань із питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти.

З метою проведення цілеспрямованої просвітницької роботи з учасниками навчально-виховного процесу КЗ СЮТ щодо виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях та під час воєнного стану в країні, підняття рівня інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань забезпечення безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в КЗ СЮТ з 25 по 30 квітня 2022 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Обережно небезпека!».

В кожній групі гуртків нашого закладу були проведені заходи з використанням дистанційних технологій навчання, різноманітні за формою та способом організації, які були висвітлені на сайті закладу, у вкладці «Дистанційне навчання». За час проведення тижня БЖ керівники гуртків проводили для вихованців закладу:

  • Перегляд відеороликів («Небезпечні знахідки», «Вибухонебезпечні предмети», «З чого починається безпека», «Правила безпеки – правила життя», «Абетка безпеки для дітей», «З чого починається безпека», «Обережно небезпека!», «Безпечний інтернет», «50 порад під час війни», «Види укриттів. Правила поведінки під час дій воєнного характеру»).
  • Інтерактивна вправа «Надзвичайні ситуації».
  • Пам’ятка «Як діяти у кризовій ситуації».

Цивільний захист – це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період. Зараз, під час введення в країні воєнного стану, цивільний захист населення є першочерговим завданням, тому що життя людини – то є найвища цінність.

Загалом, підсумовуючи  результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності, можна сказати, що питання  безпеки життєдіяльності підростаючого покоління  в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь  залежить  їх майбутнє – щасливе та безпечне.