Наш телефон: (0522) 33-65-83

22 листопада в Кропивницькому ліцеї «СОКІЛ» відбулося урочисте зібрання, з нагоди Дня Гідності та Свободи, під назвою «Вільні творити майбутнє». Захід був спільно організований і проведений ліцеєм та КЗ СЮТ.
Щороку це свято відзначається в нашій державі на честь початку, саме цього дня, двох національних революцій – Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 – 2014 рр.).
Кадети та вихованці гуртків міської станції юних техніків мали можливість отримати ємку й актуальну історичну інформацію від заступника директора ліцею з військово-патріотичного виховання – Валерія Андрійченка та від історика, науковця та керівника гуртка «Історичне краєзнавство» – Сергія Гейка, які, до речі, були учасниками Помаранчевої революції.
Творча частина зібрання, насамперед, включала в себе виступ завідувача відділом військово-патріотичного виховання, керівника гуртка «Козацько-лицарський гарт», поета – Павла Чорного, який представив аудиторії добірку тематичних авторських віршів громадянського змісту. Надалі виступив сержант кадетського підрозділу, автор та виконавець пісень – Дмитро Бугера, який розповів про власну участь у проекті «ГЕРОЇКА» та продемонстрував відеокліп своєї пісні «Мій край – моя Україна», яка нещодавно була відзначена грамотою міського управління освіти, за результатами конкурсу учнівської молоді «Україна очима молодих».
На завершення, Валерій Андрійченко анонсував ряд заходів, які вже готуються, й, найближчим часом, будуть проведені в рамках проекту «ГЕРОЇКА», який впевнено прокладає шлях в системі національно-патріотичного виховання здобувачів освіти міста.